1 USD
1.83027 BGN
Петрол
Bitcoin
$64,726.2

Законови промени увеличават достъпа на малките и средни предприятия до обществени поръчки

БГ Бизнес

Друг приоритет, откроен от вицепремиера, е да се понижи административната тежест

С промените в Закона за обществените поръчки /ЗОП/ се цели разширяване на достъпа на малките и средни предприятия до обществените поръчки, коментира заместник министър-председател по икономическото развитие Даниела Бобева по време на съвместното заседание на икономическата и бюджетната парламентарни комисии.

Друг приоритет, откроен от вицепремиера, е да се понижи административната тежест и административните режими. Бобева уточни, че на всеки два месеца ще се предлагат пакети от предложения за намаляване на тези режими.

Предстои да се подготви възможността за премахване на първите режими през идната седмица. Голяма част от тях се отнасят до общините и по тази причина ще се обсъдят с представителите на местната власт, добави вицепремиерът.

Във фокуса на работата на кабинета бяха поставени изплащането на просрочия по ЗОП, както и стана ясно, че се работи по промени в Закона за инвестициите, по който има сериозни критики. Борбата със спекулата, анализ на финансовото състояние на държавните предприятия, междуфирмената задлъжнялост са сред другите приоритетни теми.

Вицепремиерът представи законодателната програма на Министерския съвет в областта на икономическата и финансовата политика.
 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии