Вагит Алекперов: Няма картел на горивата в България
Комисията за защита на конкуренцията е прекратила производството за злоупотреба с господстващо положение срещу рафинерията в Бургас
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    3
горива
Снимка: iStock

Няма картел на пазара на горива в България, заяви в София президентът на нефтената компания „Лукойл” Вагит Алекперов. По думите му договаряне на цените у нас е невъзможно, тъй като конкуренцията на пазара е ожесточена.

Алекперов обясни още, че „Лукойл” не планира изтегляне от българския пазар и обмисля инвестиции извън нефтопреработката. Възможностите за това са били представени на президента Румен Радев и премиера Бойко Борисов.

Вагит Алекперов
Вагит Алекперов

Руската страна обаче отказа детайли, преди да има конкретно развитие.

Междувременно стана ясно, че Комисията за защита на конкуренцията е прекратила производството за злоупотреба с господстващо положение и срещу рафинерията в Бургас.

Разследването започна след сигнал, че рафинерията продава по-скъпо у нас, отколкото в съседна Македония например.

КЗК няма да разследва картел на горивата, експерти искат оставката им (ОБЗОР)Антимонополната комисия обяви, че прекратява разследването, тъй като „вече не съществуват основания за неговото продължаване”

„При цените на дребно сме сред най-евтините в Европа... По отношение на цените преди облагане ние сме в средата и това се дължи на редица фактори – един от тях е контрабандата, която отнема от легалния пазар. Модернизацията на завода и всички тези фактори определят производствената цена”, посочи генералният директор на „Лукойл – България” Валентин Златев.

 

  • 0
    3
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре