Вагит Алекперов: Няма картел на горивата в България
Комисията за защита на конкуренцията е прекратила производството за злоупотреба с господстващо положение срещу рафинерията в Бургас
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    3
горива
Снимка: iStock

Няма картел на пазара на горива в България, заяви в София президентът на нефтената компания „Лукойл” Вагит Алекперов. По думите му договаряне на цените у нас е невъзможно, тъй като конкуренцията на пазара е ожесточена.

Алекперов обясни още, че „Лукойл” не планира изтегляне от българския пазар и обмисля инвестиции извън нефтопреработката. Възможностите за това са били представени на президента Румен Радев и премиера Бойко Борисов.

Вагит Алекперов
Вагит Алекперов

Руската страна обаче отказа детайли, преди да има конкретно развитие.

Междувременно стана ясно, че Комисията за защита на конкуренцията е прекратила производството за злоупотреба с господстващо положение и срещу рафинерията в Бургас.

Разследването започна след сигнал, че рафинерията продава по-скъпо у нас, отколкото в съседна Македония например.

„При цените на дребно сме сред най-евтините в Европа... По отношение на цените преди облагане ние сме в средата и това се дължи на редица фактори – един от тях е контрабандата, която отнема от легалния пазар. Модернизацията на завода и всички тези фактори определят производствената цена”, посочи генералният директор на „Лукойл – България” Валентин Златев.

 

  • 0
    3
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре