Стрес и разсейване правят работния ни ден 3-часов
Гъвкавото работно време е възможно, но не във всички сфери
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 1
    0
Почивка на работа
Снимка: bTV

Служителите са истински продуктивни средно по 2 часа и 53 минути при стандартен работен ден. Това показва британско проучване сред офис служителите на Острова.

Едва 20% смятат, че са продуктивни през цялото време. Останалите признават, че се разсейват. А на база отговорите им се оказва,че истинската и продуктивност е едва около 3 часа на ден.

Колко трябва да е дълъг работният ден

Новинарските сайтове и социалните мрежи са основните които разсейват офис служителите. А освен всичко останало - отделят средно и по 26 минути за да си търсят друга работа.

Проучване: Работният ден трябва да продължава само три часаПрез останалата част от времето хората сърфират в интернет или бъбрят с колеги

За Стоимен Веселинов времето прекарано в социалните мрежи всъщност е работа. Анализира поведението на потребителите на онлайн магазини и им прави профили: „Нямаме стриктен работен ден, важното е да си свършиш работата. Понякога работя по 6 часа, понякога е над 8-те часа, в повечето случаи – около 10 часа”.

Колко трябва да е дълъг работният ден

Изчислява, че реално е продуктивен в около 60% от работния ден, но не смята, че почивката е загуба на време

Тук не е класически офис, а споделено работно място на много компании. Управител на една от тях е Тео Шиков. Според него фиксираният осем часов работен ден е отживелица: „В даден ден можеш да изпълниш едни осем часа, а в другия да са само три. Това, което ние целим, са резултатите в края на месеца”.

Психолозите са съгласни – служителите не могат да стоят по осем часа на педал.

Подобна система обаче е неприложима за работещите в производството. Там често се работи по три смени в денонощие. Задължително е обаче да се спазват технологичните почивки.

  • 1
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре