1 USD
1.83853 BGN
Петрол
Bitcoin
$62,342.7

Съдът решава дали да бъде отстранен подуправителят на БНБ Цветан Гунев

Финанси

Той е един от обвиняемите по делото за източване на 206 млн. лева от КТБ

Съдът решава днес дали да бъде отстранен от длъжност подуправителят на БНБ и ръководител на "Банков надзор" Цветан Гунев. Софийската градска прокуратура внесе във вторник в съда ново искане за това.

Гунев е един от обвиняемите по делото за източване на 206 млн. лева от Корпоративна търговска банка (КТБ) заедно с мажоритарния ѝ собственик Цветан Василев, изпълнителните директори Илиан Зафиров, Георги Христов, Орлин Русев и Александър Панталеев, шефът на управление "Кредитиране" Георги Зяпков, главната счетоводителка Мария Димова и заместничката ѝ Борислава Тренева-Кючукова.

Прокуратурата вече веднъж настояваше за това пред съда през септември. СГС, а след това и Софийският апелативен съд (САС) обаче, отхвърлиха искането, приемайки, че разследващите не разполагат с никакви данни, че е възможно Гунев да упражни натиск над свидетели или да попречи по някакъв друг начин на хода на досъдебното производство.

Цветан Гунев излезе в отпуск малко преди КТБ да бъде поставена под специален надзор от БНБ. Това стана след като прокуратурата му повдигна обвинение в престъпление по служба.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии