Работодателите поискаха оставката на енергийния министър
"Свободният пазар" на ток всъщност бил държавен
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    1
Теменужка Петкова
Снимка: Ладислав Цветков

Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ), Българската стопанска камара (БСК) и Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) настояват за оставката на министъра на енергетиката Теменужка Петкова. В писмо до медиите те аргументираха искането си с повишаването на цената на тока на свободния пазар.

Според работодателите Петкова е неспособна да се справи с проблемите на сектор „Енергетика” и изостава с реформите.

Трите организации критикуват министъра заради нейно тв интервю от 2 февруари, в което изрекла „серия от неистини, което говори или за целенасочено заблуждаване на общественото мнение, или за липса на професионализъм”.

Теменужка Петкова: За мен е голяма загадка за какви цени на тока говори бизнесътПреди седмица бизнесът алармира, че се очаква шоково поскъпване на храните заради по-високите цени на тока за бизнеса

„В интервюто си пред БНТ министър Петкова говори за „свободен“ пазар на електроенергия, върху който държавата не можела да влияе, удобно пропускайки факта, че на същия този „свободен“ пазар на практика участват само две дружества, собственост на държавата, чрез борса, също собственост на държавата”, пишат работодателите.

Те готвят и протест срещу ситуацията в енергетиката на 28 февруари от 11:00 часа.

  • 0
    1
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре