1 USD
1.83233 BGN
Петрол
Bitcoin
$67,420.5

Производители на агнета ще представят общ проект пред Катар

БГ Бизнес

Министърът на земеделието увери, че България може да гарантира, че те работят по правилата

Производители на агнета, които ще представят проект пред Катарската страна с възможности за изпълнение на интереса на катарски фирми към страната ни, за първи се обединиха. Това заяви министърът на земеделието и храните Десислава Танева след среща с министъра на околната среда на Катар Ахмед бин Амер Ал Хумейди.

„Надявам се, че в рамките на тези 4 дни двете страни, осигуряващи производство и хранителна сигурност, ще намерят взаимния си интерес и ще продължим и задълбочим нашето сътрудничество”, каза Танева.

Тя обясни, че България, като държава може да гарантира, че производителите, които ще представят своите проекти и възможности, работят по правилата, европейските регламенти и гарантиране на хранителната сигурност и безопасност, които те произвеждат.

От своя страна министър Ал Хумейди заяви, че е имал ползотворна среща с Танева.

„Радвам се, че и през предстоящите дни на посещението ми ще намерим и постигнем съгласие по всички важни параметри за производството, търговията и безопасността на храните така, че да положим основата на все по-успешното и конкретно делово бъдещо сътрудничество между частни фирми от Катар и България в областта на земеделието и храните и търговията с тези продукти”, заяви Ал Хумейди.

Той подчерта, че безопасността на храните е един от въпросите с особена важност за Катар, която е една от най-бързо развиващите се икономики в района на Близкия Изток.

„Специално земеделието е от голямо значение за Катар и се надяваме на конкретно делово сътрудничество с българската държава в бъдеще в областта на земеделието и хранителните продукти. Надявам се през останалите дни от посещението ми да изясним и договорим всички аспекти за бъдещото ни сътрудничество с български фирми и българското правителство”, каза още министър Ал Хумейди.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии