Преговорите между „Инерком” и ЧЕЗ в Прага продължават и днес
Очаква се до края на седмицата да стане ясно дали чешката компания е склонна да преразгледа договора за продажба
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 1
  • 2
    2
Гинка Върбакова

Преговорите между „Инерком” и ЧЕЗ в Прага продължават и днес. Очаква се до края на седмицата да стане ясно дали чешката компания е склонна да преразгледа договора за продажба на активите си  в България, така че да позволи участие и на държавата в сделката.

Собственичката на „Инерком” Гинка Върбакова вече е в ЧехияТя ще обсъжда вариантите за участие на българската държава в сделката за ЧЕЗ

Според запознати източници в договора за продажба сега има клауза, с която чешката компания разчита на сътрудничество от следващия собственик, ако се налага в хода на адбитражното дело, което ЧЕЗ води срещу българскат държава. 

Неофициално претенцията стига до 500 млн. евро. Това според запознати усложнява разговорите с чешката компания в посока тя да позволи участие на българската държава в сделката.

Дали ЧЕЗ е сколнна да преразгледа догоовра се очаква да стане ясно до петък.

Чешката ЧЕЗ проверява как са изтекли документи към Бойко БорисовДнес собственичката на „Инерком” Гинка Върбакова пристигна в Прага за разговори с продавача

Междувременно от компанията потвърдиха за bTV, че са започнали вътрешно разследване  как са изтекли документите с чувствителна финансова информация към премиера Бойко Борисов.

Анкета
Ще се съгласи ли ЧЕЗ да допусне българската държава в сделката?
Резултати

  • 2
    2
Още по темата
1 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре