1 USD
1.82447 BGN
Петрол
Bitcoin
$64,854.2

Кабинетът даде допълнителни 32 млн. лева за пътища

БГ Бизнес

Допълнителни средства за ремонти ще получат и пет общини

Общо 100 милиона лева е отпуснал кабинетът за пътни ремонти от началото на годината. Днес бяха дадени 32 милиона от тях, съобщи министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова след правителственото заседание. 

Парите ще отидат за обновяване на пътищата в Северозапада, приоритетно в областите Враца и Видин, както и за възстановяване на участъци от магистралите "Тракия" и "Хемус".

За Община Бургас са предложени допълнително 6 млн. лв. за реализиране на етап от обект – пътен възел „Запад“ с надлез над Товарна жп гара, с пътен възел на ул. „Одрин“ и ул. „Крайезерна“.

По бюджета на община Исперих за рехабилитация и ремонт на уличната мрежа в три населени места на територията на общината са разчетени общо 1,5 млн. лв.

По бюджета на община Плевен се предоставят 1,3 млн. лв. за подобряване на учебната и материално-техническата база на две училища в града – Математическата гимназия „Гео Милев“ и начално училище „Патриарх Евтимий“.

По бюджета на община Трявна за провеждане на Славейковите празници и за участие в сдружението ДУЗЛАЖ за разчетени 20 хил. лева.

По бюджета на община Ихтиман за основен ремонт на сградата на ОДЗ „Гьончо Белев“ са предвидени 320 хил. лева.

Предвидени са и 200 хил. лв. за доизграждането, ремонта и оборудването на Патриаршеското крило в Троянската света обител.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии