1 USD
1.83957 BGN
Петрол
Bitcoin
$66,935.4

Помиряваме руски и украински журналисти с екскурзии у нас

Свят

Приемаме представители на медиите от Европа, Балканите и бившите съветски републики

Министерството на туризма ще се превърне в своеобразен помирител между руски и украински журналисти, предаде БГНЕС.

От ведомството планират да организират едноседмични екскурзии за представители на медиите от Европа, Балканите и бившите републики от ОНД. В една от групите се очаква журналисти от Русия и Урайна да пътуват заедно.

Покрай размириците в бившата съветска република от последните две години, медиите в двете замесени държави са в непрекъсната информационна война. Те взаимно си отправят обвинения в манипулативно представяне на конфликта в Украйна.

При тези обстоятелства, едноседмичният тур в страната ни ще даде възможност на представители на двете държави да изгладят или поне да обсъдят противоречията си.

Министерството на туризма планира три обиколки в страната ни с цел да подобри имиджа на България на международната сцена. Всяка от екскурзиите ще е с продължителност от една седмица. Ще участват по шестима журналисти, които ще бъдат настанявани в четири или пет звездни хотели.

Първият тур ще е за медийни представители от Германия, Чехия, Полша и Словакия. Те ще посетят София, Варна, Пловдив, Велико Търново, както и някои от големите черноморски курорти.

Във втората ваканционна седмица журналисти от Русия, Украйна, Беларус и Молдова ще посетят Велико Търново, Казанлък, Шипка, Хисаря и Северното Черноморие.

Третият тур е предвиден за представители на медии от съседните ни държави – Сърбия, Македония, Турция и Румъния. За тях са предвидени посещения в София, Велико Търново, както и по Северното и Южното Черноморие.

Планира се всички турове да се проведат до края на месеца. Общата цена на тези екскурзии няма да надвишава 72 хиляди лева с ДДС.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии