1 USD
1.83147 BGN
Петрол
Bitcoin
$62,613.2

Първата задача на новия собственик на Глобул - да анализира пазара у нас

БГ Бизнес

"Всеки инвеститор иска да види стабилност, прозрачност, да се чувства сигурен"

Месец след като отчетохме драматичен спад в инвестициите в страната ни, вторият по големина мобилен оператор у нас беше купен за 717 милиона евро от Теленор. bTV потърси оценката на норвежката телеком група за България и особеностите на българския пазар.

Преди да бъде конкретен в плановете си, новият собственик на втория по големина български мобилен оператор ще анализира пазара ни и политиките на участниците в него, проблемите на клиентите.

„Не знам (дали ще намаляваме цените). Трябва да се запознаем със структурата на цените на българския пазар, както го правим навсякъде. Ако попитате 100 клиента какво е важно за тях, те ще ви посочат поне 10 различни причини за избора си на оператор”, обяснява Кйел-Мортен Йонсен.

Теленор е деветият по големина телеком в световен мащаб.

bTV попита за оценката му за България като място за инвестиции:

-Годината за България започна с протести срещу монополите. Стартира процедура за отнемане на лиценза на ЧЕЗ. Ние обикновено казваме, че това е лош сигнал към чуждестранните инвеститори. Но ми е интересен вашия коментар за тази процедура.

-Знам за този случай от медиите, но не в детайли. Всеки инвеститор, който търси нов пазар, иска да види стабилност, прозрачност, да се чувства сигурен, че инвестицията е в безопасност, докато се спазват правилата.

-Запознат ли сте със скандала с подслушванията в България?

-Не съвсем. Чували сме за подобни неща и в други страни. Нашата позиция е доста ясна. Като компания вярваме, че подобно вмешателство трябва да бъде сведено до минимум.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии