1 USD
1.83853 BGN
Петрол
Bitcoin
$62,342.7

Огнян Донев: Нормално е лидерът на най-голямата политическа сила да е премиер

БГ Бизнес

Той потвърди, че определени строителни фирми получават всички обществени поръчки

В момента победителят от изборите не е в състояние да състави правителство, затова бизнесът не води преговори. Постигнахме договорки за националния интерес. На първо място трябва да се постигне финансова стабилност и бързо отпушване на еврофондовете. Това каза пред bTV председателят на КРИБ Огнян Донев.

По думите му голяма коалиция не може да има без участието на ГЕРБ. „Българският народ подкрепи Борисов. Който и да управлява в България, трябва да се съобразява с политическите нагласи на електората”, коментира Донев, като подчерта също, че традиционно и ДПС е фактор.

„Не съм човекът, който да определя кой да е премиер, но смятам, че е нормално лидерът на най-голямата политическа сила, спечелила изборите, да е министър-председател”, каза бизнесменът.

Той потвърди твърденията на Реформаторския блок, че определени строителни фирми получават всички обществени поръчки. Донев призна, че по "Южен поток" разпределянето на порциите също не е било в съответствие със закона.

„Не си струва да се общува със служебния кабинет, тъй като животът му е много кратък. Аако новото правителство тръгне по пътя на кабинета "Орешарски", животът му няма да е повече от 2 години”, прогнозира Донев.

Според него политиците не могат да създават работни места. Те могат да създадат подходящи условия, благодарение на които бизнесът да създаде работни места. Думите му бяха по повод обещанието на Николай Бареков, че ще разкрие 1 млн. работни места за 8 г.

„За целта трябва да внесе 600-700 хиляди чужденци, за да работят на така създадените от него работни места”, заяви с усмивка Огнян Донев.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии