Нова дата за края на мъките в „Емко” – 6 октомври
Опозицията пита дали несгодите за компанията са дошли заради опита да придобие "Дунарит"
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0
Емил Караниколов
Снимка: БГНЕС

Поредна нова дата за връщане на лиценза на оръжейното предприятие „Емко” – този път, 6 октомври. Икономическият министър Емил Караниколов обяви пред депутатите, че МВР вече е приключило с проверките, но резултатите ще се обобщават до 4 октомври.

Пред депутатите от икономическата комисия министърът се ангажира, ако МВР даде становище по-рано и той ще изтегли заседанието на комисията отговаряща за лицензите.

До замразяването на разрешителното на „Емко” се стигна заради нарушения при съхранението на боеприпасите. Готова продукция, която трябва да се предаде на държавния „Кинтекс”, а след това да бъде изнесена за Индия отлежава в Бургас. Междувременно, ВМЗ произвежда втора партида.

Синдикалисти: Води се кампания срещу „Дунарит” и „Емко”От икономическото министерство, което отне лиценза на частната фирма, не коментираха обвиненията

„Сега са се сетили, точно когато гръмва бомбата с „Дунарит” отиват да ги проверят и да ги накажат, защото са решили да участват в придобиване на „Дунарит”.Ние в България си създаваме проблеми да си съсипваме българските фирми”, коментира социалистът Румен Гечев.

Министър Караниколов призова: „Хайде първо да бъдат провалени и тогава да го констатираме. Трябва да бъдат отстранени тези нередности – бъдат ли отстранени нещата лека полека ще тръгнат”.

Със спирането на лиценза на „Емко” се занимава и административният съд.

  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре