1 USD
1.83147 BGN
Петрол
Bitcoin
$62,613.2

Нова дата за края на мъките в „Емко” – 6 октомври

БГ Бизнес

Опозицията пита дали несгодите за компанията са дошли заради опита да придобие "Дунарит"

Поредна нова дата за връщане на лиценза на оръжейното предприятие „Емко” – този път, 6 октомври. Икономическият министър Емил Караниколов обяви пред депутатите, че МВР вече е приключило с проверките, но резултатите ще се обобщават до 4 октомври.

Пред депутатите от икономическата комисия министърът се ангажира, ако МВР даде становище по-рано и той ще изтегли заседанието на комисията отговаряща за лицензите.

До замразяването на разрешителното на „Емко” се стигна заради нарушения при съхранението на боеприпасите. Готова продукция, която трябва да се предаде на държавния „Кинтекс”, а след това да бъде изнесена за Индия отлежава в Бургас. Междувременно, ВМЗ произвежда втора партида.

„Сега са се сетили, точно когато гръмва бомбата с „Дунарит” отиват да ги проверят и да ги накажат, защото са решили да участват в придобиване на „Дунарит”.Ние в България си създаваме проблеми да си съсипваме българските фирми”, коментира социалистът Румен Гечев.

Министър Караниколов призова: „Хайде първо да бъдат провалени и тогава да го констатираме. Трябва да бъдат отстранени тези нередности – бъдат ли отстранени нещата лека полека ще тръгнат”.

Със спирането на лиценза на „Емко” се занимава и административният съд.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии