1 USD
1.83147 BGN
Петрол
Bitcoin
$62,613.2

НАП се похвали с резултати от напомнянията по телефона за просрочени задължения

БГ Бизнес

В рамките на 10 дни служителите на столичната дирекция са събрали над 9 млн.лв.

Над девет милиона лева данъчни и осигурителни задължения събра само за десет дни Териториалната дирекция на Националната агенция за приходите София, съобщиха от пресцентъра на НАП.

Събраните вземания са резултат от започналата през август телефонна кампания за просрочени плащания по ДДС и по нововъзникнали осигурителни задължения.

В рамките на 10 дни служителите на столичната дирекция са се свързали по телефона с 1352 души, като са ги приканили да погасят декларираните към хазната данъци и осигуровки. В резултат на телефонната кампания 1105 от тях са внесли в бюджета над 9 млн.лв., като са платили частично или изцяло задълженията си.

Освен внесените в бюджета средства част от лицата са потърсили среща с публичните изпълнители и са предложили погасителни планове за своите задължения, се посочва в съобщението.

От НАП напомнят, че невнасянето на задължението в 14-дневен срок след позвъняването води до започване на процедура за обезпечаване и принудително събиране на дълговете.

През август публичните изпълнители са направили и изненадващи проверки в 19 търговски обекта в София. Посетените обекти извършват дейност, реализират приходи, но собствениците им не внасят в срок задълженията си към бюджета. При акцията е иззета касовата наличност в обектите. Общата сума, иззета от касите на търговците е около 25 хил. лева, а внесените в хазната средства след акцията надхвърлят 308 хил. лева.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии