1 USD
1.83147 BGN
Петрол
Bitcoin
$62,613.2

НАП с интернет разпродажба на имотите на богати длъжници

БГ Бизнес

Миналата година от такива търгове в хазната са постъпили над 16 милиона лева

Националната агенция по приходите пусна сайт, на който са изложени контрабандни стоки, вещи и имоти на длъжници. Всеки може да участва в тръжните процедури.

Приходната агенция разпродава от конфискувано бельо до имоти и цели предприятия. Вещите са отнети от длъжници, предимно фирми, или са иззети, защото са контрабанда. Някои от продаваните имоти пък са придобити с престъпни пари.

В едно от депата за съхранение на вещи в Пловдив има техника, резервни части и автомобили. Всички те ще бъдат изложени в сайта със снимки. „Една немалка част от тях са били предмет на престъпление - коли, камиони, с които е извършена контрабанда. По закон те се отнемат и НАП ги продава”, казва Росен Бъчваров, говорител на агенцията.

Понякога особено изгодно е купуването на имот. В момента се продават апартаменти в Банско и Слънчев бряг. „Те са изгодни, защото на първата, ако не се яви кандидат, за втория се намаля с 20% и този процес може да продължава до достигането на 50 на сто от дадената вещ, което значи че някои от продаваните активи са по-евтини”, допълва Бъчваров.

Миналата година са продавани имоти на знакови фигури от престъпния свят, иззети от комисията Коларов. Интерес към тях обаче няма, признават от приходната агенция. На търговете често се излагат и ценни бижута.

Миналата година от разпродажбата в хазната са постъпили над 16 милиона лева.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии