НАП: Ръст на оборотите по морето с над 100 млн. лв.
„Отличник” е Обзор, където приходите са се увеличили със 149%
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0
НАП проверява оборотите на Spirit of Burgas

С над 100 млн. лв. са се увеличи оборотите на търговските обекти по цялото Черноморие през юли 2017 г. в сравнение със същия месец на 2016 г. Това показват данните от дистанционната връзка на Националната агенция за приходите (НАП) с касовите апарати, съобщиха от агенцията.

Сред местата с най-голям ръст на регистрираните в НАП приходи е Обзор – 149% повече спрямо юли 2016 г. В големите курорти също има повишаване на оборотите. Така например в Албена ръстът е 62% спрямо юли 2016 г., в Слънчев бряг - 10 на сто, а в Златни пясъци - 22 на сто. От началото на летния сезон досега по цялото Черноморие са извършени общо 24 000 проверки. Най-много санкции са наложени заради неиздаване на касови бележки, разлика между сумата в касата и отчетените обороти, липса на фискални устройства и други.

Данъчни затварят семейни хотели по морето заради касови бележкиНАП праща тайни клиенти по курортите

За пръв път през тази година неиздаването на касова бележка се санкционира незабавно със запечатване на търговския обект, освен обичайната глоба. Обектите обикновено остават затворени в продължение на 2 седмици след запечатването. Запечатаните обекти по време на кампанията до този момент са 113.

Данъчните проверяват фирми за сафари с джипове по южното ЧерномориеПри една от внезапните проверки, някои от шофьорите на джиповете не са могли да посочат колко заплата взимат

Под постоянно наблюдение са подложени и борси и тържища в близост до курортите, като там дежурят денонощно служители на звеното за фискален контрол в НАП. Освен че извършват контрол на движението на хранителни стоки, алкохол, цигари и напитки, фискалните агенти следят и за издаването на касови бележки и отчитането на обороти от търговците по морето.

Сигнали за неиздаване на касови бележки и данъчни нарушения могат да се подават на телефона на НАП 0700 18 700 или по електронна поща на infocenter@nra.bg.

  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре