МВР: В „Емко” все още има нарушения
Предприятието обаче може да получи обратно лиценза си
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0
Емко
Снимка: bTV

МВР внесе в Междуведомствената комисия справка за мерките за безопасността в предприятията от оръжейната промишленост. Това научи bTV от източници във вътрешното ведомство. В нея са констатирани пропуски, както в заводите на „Емко”, така и на други фирми. Заради тези пропуски на фирмите ще бъдат наложени глоби.

Междуведомствената комисия обаче може да върне лиценза на „Емко”, въпреки пропуските при условия, че те бъдат отстранени в най-кратки срокове.

Лиценза на „Емко” беше замразен през юли. Малко след като собственика Емилиян Гебрев опита да придобие друго оръжейно предприятие – „Дунарит”.

Докладът за оръжейния завод „Емко” е готов Според главния секретар на МВР са констатирани пропуски в съхранението и охраната на взривните вещества

„Собствениците, като че ли темата „Сигурност” са я сложили на заден план. Ние живеем във времена, когато тероризмът се шири навсякъде. Не мога да приема, че складове с тонове взривни вещества не се охраняват съгласно изискванията”, каза в студиото на „Тази сутрин” главният секретар на МВР Младен Маринов.

Източници на bTV от МВР коментираха, че подобни слабости са засичани и в други заводи за специална продукция. От тук нататък думата ще имат експертите от междуведомствения съвет, за да преценят доколко животозастрашаващи са нарушенията.

От тревненското поделение на Емко коментираха, че констатираните нередности вече са отстранени. Повторна проверка на място обаче не е имало.

  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре