1 USD
1.83853 BGN
Петрол
Bitcoin
$62,342.7

Лукарски: ВМЗ се нуждае от още работници

БГ Бизнес

Резултатите на военния завод рязко се подобрили

Тази година пред ВМЗ-Сопот ще се появи проблем с недостиг на кадри, заяви министърът на икономиката Божидар Лукарски при блицконтрол в парламентарната икономическа комисия, предаде БТА.

Той обясни, че в резултат на усилията на ведомството, на подобрената работа на завода и на международната обстановка преди Коледните празници са били назначени 3000 работници, но те не са достатъчни, за да се отговори на нуждите на всички заявки, и се налага да се търсят работници дори и извън региона.

По думите на министъра от близо 15-20 години заводът не е имал такива положителни финансови резултати, независимо от взривовете и от "шума покрай персоналните смени".

Прогнозната печалба за миналата година е почти 30 млн. лева, докато през 2014 г. тя е била 265 000 лева, а приходите от продажби са се увеличили с 60.15 на сто спрямо предходната година. Министърът увери, че в кратки срокове ще стане погасяването на всички задължения на ВМЗ към общината.

За данък „Уикенд”

Министърът на икономиката Божидар Лукарски съобщи още, че в понеделник ще свика извънредно заседание на Националния икономически съвет във връзка с т.нар. данък уикенд.

Целта е да се чуят предложенията на ведомствата и на бизнеса. По думите на министъра проблемите по темата, които не са изгладени в ресорна наредба, са заради "недостатъчна или грешна комуникация между нормотворците и обектите на правоприлагане на този закон".

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии