1 USD
1.83027 BGN
Петрол
Bitcoin
$64,726.2

Лукарски: Кризата в България отминава

БГ Бизнес

Забелязва се оживление в строителния бранш и съживяване на икономиката, каза министърът на икономиката

Кризата отминава, имаме всякакви белези за това, заяви в Пловдив министърът на икономика Божидар Лукарски на откриването на 71-вото издание на Есенния технически панаир. Забелязва се оживление в строителния бранш и съживяване на икономиката, отбеляза Лукарски и добави, че България има ръст на икономиката от 2,2 процента, докато заложеният за Европейския съюз процент е 1,6.

"Есенният панаир е известен с иновациите, заради което е определян като най-голямата технологична среща на Балканите, а иновациите се разглеждат като най-важния фактор за повишаване производителността и конкурентоспособността на българската икономика", каза Божидар Лукарски.

Той увери присъстващите, че министерството на икономиката ще продължи да поставя сериозен акцент върху подобряването на бизнес средата в България и ще продължи да подкрепя и насърчава инициативите насочени към повишаване на сътрудничеството в областта на иновациите, научните изследвания и инвестициите.

"Кризата ни научи на солидарност. Бъдещата икономика на Европа ще бъде на съвместните усилия за решаване на общи проблеми. Есенният технически панаир в Пловдив се утвърди като един от водещите центрове за диалог между най-големите компании от цял свят", каза в словото си Иван Соколов - изпълнителен директор на Международен панаир-Пловдив.

Тази година в 71-я Международен технически панаир в Пловдив участват над 800 компании от 35 държави. Посетителите могат да се запознаят с новостите в областите машиностроене, строителство, електроника, електротехника, енергетика, екология, управление на водите, информационните технологии и други. Изложението продължава до 3 октомври.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии