КТ „Подкрепа”: Нивото на заплатите в една държава е въпрос на политическа воля
Проблемът у нас е от 1998 г. когато започва синдрома „квалифицирана работна сила, готова да работи за малка заплата"
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 2
  • 0
    0
димитър манолов, кт подкрепа,
Снимка: Ладислав Цветков

Истината при обещанията на политическите партии да повишат заплатите, ако спечелят изборите е по средата. Нивото на заплатите в една държава е въпрос на политическа воля и икономиката би могла да следва политическа воля. Тази позиция зае президентът на КТ „Подкрепа” Димитър Манолов.

Бизнесът: Обещаните предизборно по-високи заплати са труднопостижимиПричината е, че не се очаква икономиката да нараства твърде бързо

По думите му държавата трябва да създаде среда за високи заплати. Проблемът у нас започва 1998 г. когато стартира синдрома „квалифицирана работна сила, готова да работи за малка заплата.” Манолов е категоричен, че този подход работи само в диктатура и затворен пазар.

Наддаването преди изборите започна – коя партия какво обещаваМесец и половина преди вота сезонът на политическите обещания вече е открит

По думите на експерта решението на президента Румен Радев да спре закона за концесиите е било правилно. „Аз му занесох съображенията и дори не съм знаел дали има или не намерения за това”, коментира той. По думите му едно от смущаващите неща е било, че държавата е длъжна да обезщети концесионера когато по негова вина е спряна концесията.

Президентът наложи вето върху Закона за концесиитеТой беше приет в последните дни на 43-тото Народно събрание

Друга проблемна концесия е тази за водата в София. „В началото на сключването й беше записано че средната цена ще е една, а след това водата поскъпна девет пъти. Предстои още 14 пъти скок на цената до 2020 г.”, добави Манолов.

По повод очакванията си към служебния кабинет на Огнян Герджиков той посочи, че прояви на героизъм не са сред тях и искат само да проведат изборите.

  • 0
    0
Още по темата
2 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре