1 USD
1.83594 BGN
Петрол
Bitcoin
$64,468.9

КРИБ иска среща с правителството и още реформи

БГ Бизнес

От организацията призоваха да не се използва външната криза за вътрешнополитически цели

България започна плавно да излиза от финансовата и икономическа криза, но икономиката още е далече от нужния ни растеж. За устойчивия растеж е необходимо продължаването на реформите и ние твърдо настояваме правителството да не се отклонява от този курс. Това се посочва в декларация на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България.

От организацията посочват, че следят „с особено безпокойство” тенденцията да се преразглеждат световни и европейски ценности и достижения – формално заради бежанската криза в Европа. „Всякакви опити външната криза да се използва за решаването на домашни партийни и личностни конфликти изглеждат късогледи и по балкански тесногръди и нелепи”, категорични са от работодателската организация.

Според КРИБ, сега България се нуждае от стабилност и предсказуемост, която се гарантира от правителството и това трябва да продължи до края на мандата му.

„За постигането на горните цели Управителният съвет на КРИБ иска спешна среща с министър-председателя на България и ресорни министри, на която да бъдат очертани най-спешните мерки, гарантиращи стабилност и растеж. Ще искаме и поемане на съответни обвързващи ангажименти и от двете страни”, настояват от организацията.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии