1 USD
1.83233 BGN
Петрол
Bitcoin
$67,420.5

Кирил Домусчиев е новият председател на КРИБ

БГ Бизнес

Мандатът на досегашния председател на работодателската организация Огнян Донев изтече

Кирил Домусчиев е новият председател на Управителния съвет на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ), избран днес от Общото ѝ събрание.

Мандатът на досегашния председател на работодателската организация Огнян Донев, който е втори поред, изтече тази година.

Кирил Домусчиев е изпълнителен директор на "Хювефарма" и собственик на футболния клуб "Лудогорец" (Разград).

"Основните принципи, които правителството има амбиция да следва, са устойчивото политическо и социално развитие, умните инвестиции, устойчивата бизнес среда и гарантирането на сигурно бъдеще и визия", заяви вицепремиерът по еврофондовете и икономическата политика Томислав Дончев пред делегатите на Общото събрание на КРИБ по-рано вечерта.

По думите на Дончев следването на тези принципи е гаранция, че държавата няма да прави резки завои, че ще се знае посоката на развитие на страната, което ще е гаранция за бизнеса да планира. Вицепремиерът поднесе извинения заради невъзможността на премиера Бойко Борисов да присъства на Общото събрание.

"Минимумът, който ви дължи държавата, е сигурност за парите, инвестициите, работниците, активите", обърна се вицепремиерът към членовете на КРИБ, цитиран от БТА. "След това можем да говорим за инфраструктура, данъци, квалификация на работната сила, нивото на административно обслужване и качество на законодателството", продължи Дончев.

Той посочи, че без минимална сигурност, че България е предвидимо място, където да правиш бизнес не е опасно, няма как да се започне разговор по останалите теми. "Преди по-малко от месец можеше да се обединим на базата на интереси, избрахме да се обединим на базата на политики и принципи, и ви моля, ако някога изменим на този принцип, да ни го напомните", призова Томислав Дончев.

КРИБ е национално представителна работодателска организация, обединяваща над 10 500 компании с над 700 000 служители.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии