Иван Иванов: Заемът на Гинка Върбакова няма да бъде платен през сметките за ток
КЕВР няма правомощия да проверява сделката за активите на ЧЕЗ преди финализирането ѝ
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    7
Иван Иванов
Снимка: bTV

Заемът за покупката на ЧЕЗ няма да мине през сметките за ток, увери председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране Иван Иванов. 

"Заемът, който ще вземе г-жа Върбакова, няма да натовари българските граждани и няма да се плаща през цената на тока. Това е ангажимент на самото дружество", заяви Иванов.

Както още вчера bTV съобщи, регулаторът не може да се намеси в сделката за ЧЕЗ, преди тя да бъде финализирана.

Кои са купувачите на ЧЕЗ?bTV се срещна с близките на Гинка Върбакова и съпруга ѝ

От Комисията за енергийно и водно регулиране обясниха, че нямат правомощия да проверяват "Инерком", преди фирмата да стане собственик на активите на ЧЕЗ, тъй като не се залагат части от разпредeлителната мрежа.

"Ако "Инерком" реално придобие активите на енергото, тогава Комисията ще следи за сигурността на доставките и за качеството на услугата.

Гинка Върбакова пред bTV: Продажбата на ЧЕЗ не изисква одобрението на КЕВРПо думите й министърът на енергетиката в оставка Теменужка Петкова е "приятелка и позната", но не е знаела за намеренията на „Инерком” да купи бизнеса на ЧЕЗ в България

Независимо кой е собственикът обаче, до края на март всички енергодружества трябва да заявят какви цени на тока за бита и малките фирми искат от 1 юли.

  • 0
    7
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре