1 USD
1.80827 BGN
Петрол
Bitcoin
$69,851.8

Икономическият министър: Работниците от „Емко” да протестират срещу шефа си

БГ Бизнес

Държавата пак опитва да си върне "Дунарит"

Няколкостотин работници на оръжейното предприятие „Емко” се събраха под прозорците на депутатите на площад Народно събрание. Служителите се обявиха против „целенасочените действия на държавата" да блокира работата им.

Заради открити нарушения при съхранението на продукцията, лицензът на „Емко” беше отнет. Според работниците става въпрос за незначителни нарушения, а според собственика на дружеството Емилиан Гебрев държавата по всякакъв начин спъва работата му.

„Има протоколи, има всичко - но те непрекъснато идват и непрекъснато някой нещо си измисля. Защо сте със шапка, защо сте без шапка… Когато от най-високо ниво е разпоредено нещо да не се реши – то просто не се решава”, заяви собственикът Емилиян Гебрев.

Според министъра на икономиката протестът трябва да е срещу ръководството на оръжейницата. Емил Караниколов посочи, че около 100 контейнера боеприпаси се съхранявали не според правилата и това не би могло да се нарече незначително нарушение.

Заявките, които „Емко” не може да изпълни, ще се насочат към „ВМЗ-Сопот”.

Междувременно стана ясно, че държавата ща направи втори опит да придобие „Дунарит” – пак чрез изкупуване на дългове на свързани с оръжейното предприятие дружества. Именно съдбата на този завод е сочена като основна причина за случващото се с „Емко”.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии