Хиляди на протест в София срещу по-скъпия ток за бизнеса
Антимонополната комисия започна анализ на свободния пазар на електроенергия
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 2
    0
ток, индустрия, бизнес
Снимка: btvnovinite.bg

Поне 10 хиляди души идват на протест в София срещу поскъпването на тока за индустрията. Антимонополната комисия започна анализ на свободния пазар на електроенергия, след сигналите на работодателите за картел и спекула.

От 9 години Коста Грунов е главен енергетик. Изчислява, че с увеличението на тока от януари сметката им скача с 20 хиляди лева на месец и това ще повлияе и на заплащането в компанията.

Теменужка Петкова: За мен е голяма загадка за какви цени на тока говори бизнесътПреди седмица бизнесът алармира, че се очаква шоково поскъпване на храните заради по-високите цени на тока за бизнеса

На 28 февруари той смята да протестира в София.

Според работодателите по-скъпият ток вече се усеща в крайните цени.

„За месец декември цените на хранителните продукти са нараснали с 3,6%. Цените в индустрията на производител са нараснали с 5,5%”, посочи Васил Велев от Асоциацията на индустриалния капитал.

Държавен електрокартел ли „надува” цените на тока за бизнесаРесорният министър не смята, че обвиненията на работодателите са състоятелни

Дали по-скъпият ток е резултат от непозволени договорки и спекула, антимонополистите тепърва ще проверяват.

КЗК
Снимка: bTV

След анализа комисията ще реши да започне ли разследване за картел на пазара на електроенергия. Това може да отнеме години.

  • 2
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре