1 USD
1.83147 BGN
Петрол
Bitcoin
$62,613.2

Горанов: TV7 има отсрочка от 1 седмица за дълговете, не атакуваме медии

БГ Бизнес

Премиерът заяви, че полицаите са действали по най-тъпия и брутален начин

На TV7 е да даден едноседмичен срок по изключение, за да няма спекулации, че има атака срещу медии. Надявам се е достатъчен на собствениците, с които по моя информация, отдавна се водят разговори да намерят техника да продължат своята дейност като медия или да заплатят дължимото на КТБ. Това каза министърът на финансите Владислав Горанов.

„Униформените полицаи нямат място в ефира, на която й да е медия. Това беше границата, която не трябваше да бъде преминавана”, каза той преди началото Пролетния бал на индустрията и работодателите във връзка с влизането на частен съдебен изпълнител в сградата на ТВ7 и засиленото полицейско присъствие.

„Със сигурност ролята на МВР в случая е да подкрепи закона, защото всичко, което се случва са търговските взаимоотношения между кредитори и длъжници, и е в рамките на закона”, каза още финансовият министър.

На въпрос дали не е могло по-деликатно да се подходи към ситуацията с TV7, за да не мислят, че хората, че правителството посяга на словото, Горанов отговори: „Правителството е много далеч от посягане на свободата на словото. Това са спекулации, които цял ден се внушават”.

За Горанов обаче е от съществено значение всички кредитори на КТБ да бъдат удовлетворени. „Ако търсим аргументи, да ги търсим в тези, които дължат пари на Корпоративна търговска банка. Тези средства трябва да бъдат възстановени по възможно най-бързия начин и да се положат усилия в тази посока”, посочи той.

Полицаите действаха по най-тъпия и брутален начин

Полицаите действаха по най-тъпия и брутален начин и затова си понесоха наказанията. Така премиерът Бойко Борисов коментира нахлуването на служителите на реда в TV7 на същото събитие.

„Те нямат работа да ходят в студиото и заради това да ни въртят по световните медии. Тези, които извършиха тази простотия, си подадоха оставките”, обясни Борисов. Той подчерта, че подобни действия се извършват не само по закон, но и много внимателно.

Борисов каза още, че държавата и Фондът за гарантиране на влоговете в банките са дали много пари, за да спасят вложителите и сега тези пари трябва да бъдат върнати на данъкоплатците.

Премиерът коментира и дейността на телевизията. „ТВ7 нарушаваше по най-бруталния начин демокрацията, манипулираше, докара Орешарски и Чобанов на власт. Техните журналисти всяка сутрин седяха при опозицията от 6 ч. сутринта и разболяха детето. Тогава не си мръднахте пръста”, заяви той.

Днес съдия изпълнител, полиция и мъже по анцузи нахлуха в сградата на TV7. Тяхната цел беше да изземат техника и сървъра на медията, с което съществено щяха да затруднят нейната работа. Действията им предизвикаха протеста на журналисти и служители в телевизията, които бяха подкрепени от обществото.

Тази вечер двама полицейски началници подадоха оставки заради ситуацията в телевизията. Заместник-шефът на СДВР и шефът на 6 РПУ подадоха оставки, които са били приети от министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова.

  • Делото "КТБ" започва на 13 декември в спецсъда
  • Няколко хиляди страници по-късно, ще има ли възмездие за КТБ?
  • Иво Прокопиев: КТБ струва две години работа на цялата държава
  • Корнелия Нинова: „Моделът КТБ” е огледалото на прехода
  • Съдия Виржиния Петрова ще гледа делото за КТБ
  • Адвокатът на Цветан Василев: Не очакваме справедлив процес
  • Прокурорът по делото „КТБ”: Пеевски не е сред обвиняемите, както и Путин и Обама не са
  • Прокуратурата подробно разказа как Цветан Василев се възползвал от парите на КТБ
  • Делото „КТБ” влезе в спецсъда
  • Днес трябва да излезе многотомникът „Обвинителен акт за КТБ”

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии