1 USD
1.82447 BGN
Петрол
Bitcoin
$64,854.2

Горанов: Интересът на кредиторите на КТБ не е защитен

БГ Бизнес

Финансовият министър очаква законодателна инициатива на почти всички партии в НС

От представения в НС днес аналитичен доклад за КТБ могат да се направят обосновани предположения, че интересът на кредиторите не е защитен в рамките на сега действащия закон. Това заяви министърът на финансите Владислав Горанов след среща представители на парламентарните сили, съобщиха от пресцентъра на МФ.

Горанов обясни, че съгласно настоящата нормативна уредба правомощията на квесторите не са достатъчни, за да се гарантира, че с определени допустими от закона сделки няма да се извършат лоши практики и увреждане на имуществото на КТБ.

"Има консенсус за спешни законодателни мерки за опазване на интереса на всички граждани, кредитори и на държавата в случая с КТБ", посочи той. По думите му мерките може да влязат или между първо и второ четене на промените в Закона за банковата несъстоятелност, или с предложени изменения в Закона за гарантиране на влоговете в банките.

Горанов увери, че в четвъртък всички партии в НС ще получат текстовете, по които е постигнат консенсус по време на срещата в МФ.

"Предполагам, че след утрешния ден ще има обща законодателна инициатива на почти всички парламентарно представени партии, която в бързи срокове ще се превърне в законодателно решение, гарантиращо обществения интерес, свързан с КТБ", каза още Горанов.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии