1 USD
1.80827 BGN
Петрол
Bitcoin
$69,851.8

Голфът бил топ приоритет за развитието на туризма

БГ Бизнес

За да стане България световна голф дестинация, са необходими 30 такива комплекса, обяви министър Ангелкова

Голфът е на едно от първите места в стратегията за развитие на туризма у нас, заяви на кръгла маса край Балчик министърът на туризма Николина Ангелкова. За да стане обаче България световна голф дестинация, са необходими 30 такива комплекса.

Министърът обяви, че в момента се разработва чартърна програма за по-лесен достъп до игрищата. В момента в България има изградени 7 голф игрища.

По Добруджанското Черноморие има подходящи терени за ново строителство. Те попадат в защитени зони и „Натура”, но според Ангелкова не всичко е забранено там.

„Режимът, който е въвела Европейската комисия и директивата в това отношение е, че трябва да се спазват една идея по-особени правила, но не, че се забранява изграждането на голф игрища и ние максимално много ще съдействаме на абсолютно всички, които имат желание да инвестират в този сектор”, заяви тя.

Министерството и браншът обсъждат и въвеждането на доброволен „етикет за качество”, който да се дава на хотели и заведения, които надвишават нормативните изисквания, каза министърът и на среща с представители на местната власт и туристическия бранш от община Каварна.

Ангелкова подчерта, че по този начин ще се стимулират собствениците, които полагат допълнителни усилия за повишаване на качеството, а потребителите ще се ориентират по-добре на туристическия пазар.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии