1 USD
1.83147 BGN
Петрол
Bitcoin
$62,613.2

Френска фирма обмисля да преоборудва самолети у нас

БГ Бизнес

Към момента само в САЩ стари авиолайнери се превръщат в карго машини

Френска компания проучва България за преработването на пътнически в товарни самолети за карго услуги, предаде БТА, като се позова на информация за среща между на главния секретар на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия Росица Апостолова и бизнес делегация от департамента Вал д'Оаза в парижкия регион.

В момента този тип превръщане на пътнически самолети в товарни се извършва единствено в САЩ, а компанията иска да започне да извършва такава дейност в Европа. За целта се търсят подходящи местни партньори в Югоизточна Европа, включително и в България.

Първоначално се планира да бъдат наети 150 инженери и техници за стартиране на проекта с цел конвертиране на около 15 самолета годишно. В САЩ се конвертират около 150 самолета годишно, като изпълняват поръчки от цял свят. Има недостиг на карго самолети и доста заявки са на изчакване, са посочили от компанията.

Росица Апостолова е изтъкнала, че България вече работят няколко чужди компании за ремонт на самолети и части. Освен това редица малки и средни предприятия могат да бъдат подизпълнители.

Френската делегация е имала срещна и с ръководството на Техническия университет в София, където се обучават и специалисти в областта на авиоиндустрията.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии