1 USD
1.80911 BGN
Петрол
Bitcoin
$70,477.0

"Евроинс" купи гръцка застрахователна компания

БГ Бизнес

За придобиването на Crédit Agricole Life спомогнала несигурната икономическа ситуация

„Евроинс Иншурънс Груп” ще придобие гръцкото животозастрахователно дружество Crédit Agricole Life, собственост на френската банкова група „Креди Агрикол”, съобщиха от българската компания. Сделката вече е договорена и се очаква да бъде финализирана до края на годината след одобрение от регулаторните органи.

„Възползвахме се от несигурната икономическа ситуация в Гърция и изтеглянето на големи европейски финансови групи от пазара, като придобихме компания с добре разработен бизнес, при изгодни за нас условия. Животозастрахователните продукти в страната са все по-предпочитани като възможност за спестяване от потребителите на финансови услуги, заради високата сигурност, която предоставят, особено предвид кризисната ситуация при гръцките банки”, коментира председателят на надзорния съвет на „Еврохолд България” (мажоритарен собственик на застрахователя-б.р.) Асен Христов.

Освен това, според него, гръцкият застрахователен пазар все още има добри шансове за растеж.

От официалното съобщение става ясно, че Crédit Agricole Life оперира на гръцкия пазар от 2001 г. и финансовите активи на дружеството надхвърлят 500 млн. евро, като повечето са инвестирани в ценни книжа извън страната. От „Евроинс” припомнят, че развиват дейност в южната ни съседка от август 2014 г. и целта на сделката е разширяване обема на бизнеса.

Към момента българската застрахователна компания обслужва над 2 млн. клиенти у нас, в Румъния, Македония, Гърция и Украйна.

В началото на годината тя купи застрахователния бизнес на германската Talanx International в България и Украйна" – съответно „ХДИ Застраховане" и HDI Strakhuvannya.

Преди това „Евроинс” придоби дружествата за животозастраховане и общо застраховане на холандската Achmea в България, които работеха с марка "Интерамерикан", както и бизнеса на QBE в България и Румъния.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии