1 USD
1.80827 BGN
Петрол
Bitcoin
$69,851.8

ДКЕВР е поискала допълнителна информация за сметките за ток

БГ Бизнес

Възможно е и решението дали да има санкции да бъде взето в понеделник

Държавната комисия за енергийно и водно регулиране все още не е готова с решение дали да санкционира дружеството Енерго-Про заради двойните сметки за ток, които получиха 67 000 техни клиентите през януари. Експертите работят по въпроса, като са изискали допълнителна информация.

Възможно е и решението да бъде взето в понеделник.

Още в събота в bTV Новините ви показахме как след струпването на празнични дни дружеството беше отчело два пъти в рамките на декември електроенергията на част от своите абонати във варненско и така те получиха две сметки през януари с една и съща крайна дата за плащане.

От Енерго-Про обясниха, че това е по вина на софтуера им, а ден по-късно Министерство на енергетиката съобщи, че не е направено нарушение. Въпреки това обаче започна проверка и на трите ЕРП.

Междувременно снощи сайтът на комисията беше хакнат и продължава да е недостъпен след атаката. При зареждането му в продължение на няколко часа се появяваше съобщение с имената на хакерите и започваше да звучи рап парче.

Това са същите автори, които удариха сайта и в началото на месеца, когато комисията трябваше да обсъди преференциалните цени за електроенергията от възобновяеми източници.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии