1 USD
1.83594 BGN
Петрол
Bitcoin
$64,468.9

"Бромак" иска открит избор на съдии по делото за КТБ

БГ Бизнес

Фирмата на Цветан Василев иска жребии пред жалбоподатели, посланици, омбудсман, главен прокурор, правосъден министър и др.

Искане за открит случаен избор на определяне на съдия – докладчик и на съдиите от 5-членния състав на ВАС, които ще разгледат жалбите подадени против решението на БНБ да обяви в несъстоятелност КТБ. Това поискаха от мажоритарния акционер в трезора „Бромак” ЕООД с официално писмо.

Фирмата на Цветан Василев стопира процедурата по несъстоятелност на КТБ с жалбата си срещу решението БНБ, като тя вече „падна” на тричленка във Върховния административен съд.

От "Бромак" настояват да бъдат поканени всички жалбоподатели, посланици на страните от ЕС, президентът, председателят на НС, омбудсманът, членове на ВСС, главният прокурор, министърът на правосъдието, както и журналисти.

„По този начин ще покажете на държавите от ЕС и на Европейската комисия, че българското правораздаване е открито, прозрачно, както и че реформата в съдебната система е в реален ход, а не е само имитация и на думи”, се заявява в писмото.

Припомняме

До отнемането на лиценза се стигна, след като на 6 ноември м.г. обяви, че КТБ е с отрицателен капитал от над 3.7 млрд. лева и така не отговаря на капиталовите изисквания.

Според процедурата, управителният съвет на Фонда за гарантиране на влоговете трябва да назначи синдик.

Не по-късно от месец след това синдикът трябва да изготви списък на кредиторите и вземанията и да извърши опис на недвижимите и движимите имоти на банката, парите и ценните книги, както и на вземанията й от трети лица.

След като банката бъде обявена в несъстоятелност и активите й бъдат реализирани, ще започне изплащането на депозитите, които не се покриват от Фонда за гарантиране на влоговете. Беше обявено, че гарантираните депозити ще започнат да се изплащат от 4 декември 2014 г.

  • Делото "КТБ" започва на 13 декември в спецсъда
  • Няколко хиляди страници по-късно, ще има ли възмездие за КТБ?
  • Иво Прокопиев: КТБ струва две години работа на цялата държава
  • Корнелия Нинова: „Моделът КТБ” е огледалото на прехода
  • Съдия Виржиния Петрова ще гледа делото за КТБ
  • Адвокатът на Цветан Василев: Не очакваме справедлив процес
  • Прокурорът по делото „КТБ”: Пеевски не е сред обвиняемите, както и Путин и Обама не са
  • Прокуратурата подробно разказа как Цветан Василев се възползвал от парите на КТБ
  • Делото „КТБ” влезе в спецсъда
  • Днес трябва да излезе многотомникът „Обвинителен акт за КТБ”

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии