1 USD
1.82447 BGN
Петрол
Bitcoin
$64,854.2

Бизнесът готви протест в 29 града срещу скока на цената на тока

БГ Бизнес

Работодателите искат отлагане на таксата "задължения към обществото" до Нов година

Протестно шествие в 29 града срещу повишението на цената на тока за бизнеса готвят работодателите тази сряда. В недоволството ще се включат над 1000 фирми.

Най-големият протест ще е в столицата, като очакванията са в него да се включат между 5000 и 6000 души. Синдикатите също ще подкрепят протеста.

Бизнесът иска да бъде отложена таксата „задължения към обществото” до Нова година, а дотогава всички институции да имат повече време, за да помислят как да бъдат предприети повече мерки, така че да има икономии в енергетиката и да бъде намален дефицитът в НЕК.

Бизнесът си запазва и правото да спира производства. Този път то няма да бъде за час, а всяка фирма сама ще решава кога, за колко време и как да преустановява работа според спецификата на дейността си.

Абсолютно против сме решаването на проблемите в енергетиката да става за сметка на индустриалното производство, заяви Добромир Иванов от Асоциацията на индустриалния капитал в България. Прогнозираме загуба на работни места, фалити, загуба на конкурентоспособност и всичко това ще рефлектира върху потреблението на енергия, върху приходите на бюджета, допълни той.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии