1 USD
1.83027 BGN
Петрол
Bitcoin
$64,726.2

Български фирми заплашени от US санкции заради „Южен поток”

БГ Бизнес

Според посланик Марси Рийс, "моментът не е подходящ да се работи с Русия по обичайния начин"

Съветваме българските фирми да избягват да работят с фирми и лица, санкционирани от САЩ. Фирми или физически лица, които предоставят материална подкрепа на „Стройстрансгаз”, могат също да се окажат под ударите на санкции от страна на САЩ.

Това се посочва в изявление на американския посланик Марси Рийс, публикувано в профила на дипломатическата мисия във Facebook. Именно „Стройстрансгаз” беше избрана да строи трасето на газопровода „Южен поток” у нас. ЕК започна наказателна процедура срещу България заради проекта.

„Ние сме дълбоко загрижени от скорошното решение на България да предостави изграждането на газопровода „Южен поток“ на Стройтрансгаз. Моментът не е подходящ да се работи с Русия по обичайния начин”, смята американският посланик.

В изявлението си тя напомня, че в отговор на действията на Русия в Украйна, САЩ са включили „Стройстрансгаз” в списъка със санкционираните руски физически лица и компании. В резултат нейните капитали в САЩ са замразени, а на американските граждани е забранено да имат бизнес отношения с нея.

 

 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии