БАКБ и „Инвестбанк” с интерес към по-малката банка на Цветан Василев
ТБ "Виктория" беше оглеждана и от играчи извън банковия сектор у нас, но така и не се стигна до оферти
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0
Банка Виктория
Снимка: Ладислав Цветков

„Българо-американска кредитна банка” АД и „Инвестбанк” АД са подали обвързващи оферти за покупка на 100% от капитала на Търговска банка „Виктория”, предаде БТА, като цитира съобщение на синдиците на Корпоративна търговска банка.

ТБ „Виктория” почти не е работила под това име. КТБ купи българското подразделение на „Креди Агрикол” и го ребрандира, но буквално по същото време основната банка на Цветан Василев изпадна в неплатежоспособност. Според него това стана под давлението на прокуратурата и определени политически и бизнес кръгове, а според прокуратурата и гореспоменатите политически и бизнес кръгове Корпоративна банка е функционирала като лична касичка за собственика си и се е сгромолясала под собствената си тежест.

Фалитът на КТБ – игра за стотици милиониПарите на вложителите могат да бъдат изплатени, но може би някой няма интерес от това

Така „Виктория” се оказа на тезгяха. Кредитният й портфейл беше разпродаден още в края на 2014 г. и началото на 2015 г. и сега най-ценното, което притежава, е лицензът.

В момента е в ход втора процедура по продажбата й, която започна в края на юни. Интерес заявиха БАКБ, „Инвестбанк”, „Вабо Интернал” АД (според публикация на „Капитал” свързано с Васил Божков – б.р.) и група австрийски инвеститори (свързани пък с „Лев Инс” според бизнес изданието).

До оферти обаче стигнаха само двете банки.

  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре