1 USD
1.83147 BGN
Петрол
Bitcoin
$62,613.2

АПСК: Пращаме на НАП всички документи за продажбата на Дипломатическия клуб в Бояна

БГ Бизнес

Ако има разминаване, НАП ще пристъпи към ревизия

До края на деня Националната агенция по приходите (НАП) ще разполага с всички документи, свързани със закупуването на Дипломатическия клуб в Бояна от „Ексклузив уеб дизайн“ ЕООД, включително документи за произхода на парите за сделката, съобщиха от Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол (АПСК).

Ако има разминаване, НАП ще пристъпи към ревизия.

Купувачът „Ексклузив уеб дизайн“ внесе в срок две декларации – за произхода на средствата по Закона за приватизация и следприватизационен контрол (ЗПСК) и по смисъла на Закона за мерките срещу изпирането на пари, се казва в съобщението на АПСК.

Междувременно в Агенцията постъпи писмо от НАП с искане за предоставяне на информация и документи, отнасящия се до целия ход на приватизационната продажба, включително и споменатите две декларации.

В началото на септември стана ясно, че фирмата на трима младежи от Стара Загора – 21-годишната Ванеса Тодорова, 24-годишният Йордан Йорданов и неговият 21-годишен брат Димитър Йорданов, е спечелила търга за приватизацията на имота за 8,5 млн. лв. Дружеството е на по-малко от година, като всеки от тях е участвал в капитала с по един лев.

Пред bTV бащата на Ванеса Тодорова каза, че той и съпругата му са съвсем обикновени работници и нямат идея откъде са дошли парите за сделката, но и не се притеснява.

Няколко дни по-късно НАП обяви, че започва проверка на сделката, като ще се проверяват парите на купувача.

Същевременно в писмо до медиите от АПСК обявиха, че продажбата на Дипломатическия клуб не е ощетила държавата, а процедурата е съгласно правилата.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии