1 USD
1.83233 BGN
Петрол
Bitcoin
$67,420.5

Ангелкова: Положителни образи трябва да представят България навън

БГ Бизнес

Целта на министъра е страната целогодишно да е туристическа дестинация

Крисия, Хасан и Ибрахим, а и други познати и положителни образи могат да станат лице на българския туризъм. Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова в „Тази неделя”.

„Туризмът е кауза”, подчерта бившият служебен министър на транспорта, като обясни, че всички българи, които представят страната навън, са положителни образи, които биха могли да бъдат посланици на страната.

Министърът ще има и съветници, които са известни хора, и също ще представят България навън. „Само по този начин ще представим най-доброто от нас – чрез положителния образ и положителните съобщения за държавата”, подчерта тя.

Ангелкова каза, че целта ѝ е България целогодишно, четири сезона да е туристическа дестинация. „Туризмът отваря много нови хоризонти и възможности, дава възможност и за реализиране на много добри идеи, но в ежедневен диалог с бранша, защото секторът е частен”, коментира тя.

Министърът на туризма обясни, че екипът ѝ продължава да ревизира всички проекти, по които министерството участва, особено по европрограмите. По думите ѝ положението в сектора не е добро.

„Оказва се, че липсва визия какъв е родният туристически продукт, няма регистър на туристическите обекти, не знаем чия собственост са, къде са, няма и визия за национална реклама”, подчерта Ангелкова и допълни, че липсата на лого и бранд е доказателство за това.

Тя заяви, че водим разговори с управляващия орган в Брюксел, за да се спаси и малкото, което може да се спаси. „Опитваме се да структурираме спешен план за действие, за да минимализираме загубите. До края на 2015 г. трябва да се усвоят около 20 милиона лева, но има проблеми с три позиции, и може да се загубят 8 млн. лв”, разясни Ангелкова.

Министърът няколко пъти каза, че се вижда в ролята на партньор на туристическия бизнес. На въпрос за първоначалните критики към нея, тя каза, че те са я амбицирали да покаже, че може да помогне на сектора. „Първоначалната реакция, че съм непозната за сектора, я преодоляваме. Смея да кажа, че имам подкрепата им”, заяви Николина Ангелкова.

Гледайте целия разговор във видеото!

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии