1 USD
1.82447 BGN
Петрол
Bitcoin
$64,854.2

60 000 българи вече планирали морето

БГ Бизнес

Подранилите получават около 20% отстъпка

Близо 60 хиляди българи вече са направили летните си резервации за морето. Ранното записване е започнало не само заради отстъпките, а и защото по закон графикът с отпуските ни вече е готов.

По данни на Българката туристическа камара 25 хиляди български семейства вече са си запазили места по българското Черноморие. Останалите 35 хиляди са индивидуални записвания.

Всички подранили получават около 20% отстъпка. За Великден вече пък са заети почти всички хотели и по морето и в планината. Към Гърция за този празник ще пътуват 60 хиляди българи.

Бум на ранните записвания на българи има и в Слънчев бряг. Някои от хотелите вече са заети на 100% за определени дати. Така тази година туристите не трябва да разчитат на резервации в последния момент.

„След опита от миналото лято българите разбраха, че е по-добре да запишат по-рано почивките си. Отделно от това ползват, разбира се, съвсем други условия,” коментира Елена Иванова, председател на Съюза на собствениците в Слънчев бряг.

От бранша отчитат, че преди отрано отпуските са си планирали предимно чужденците. Близо 80% от тях знаят какво ще правят за месеци напред. Сега и българите се организираме предварително. В туристическата камара очакват много българи да заминат и тази година зад граница.
 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии