1 USD
1.79566 BGN
Петрол
Bitcoin
$68,826.9

500 хил. българи ще пътуват за дългата почивка около 6 септември

БГ Бизнес

Повече от половината ще изберат родните курорти

Нова серия от празнични дни предстои в началото на септември – около Деня на Съединението 6 септември. Над половин милион българи се очаква да пътуват за дългата почивка.

По данни на Института за анализи и оценки в туризма около 380 хил. души ще изберат да пътуват в страната – в родните курорти и на гости при роднини и приятели. Други 140 хил. пък ще изберат чужбина и ще се насочат предимно към съседните държави като Гърция, Сърбия и Македония.

Снимка: bTV

Тези, които ще почиват у нас, ще отделят средно по 240 лева на човек за септемврийската почивка. Докато българите, избрали да почиват в чужбина, се очаква да похарчат малко повече - по 520 лева.

Туристическите агенции отчитат, че за предстоящите почивни дни по-евтините пакети от три нощувки в планинските курорти могат да се намери и за около 150 лв. На места по морето е дори по-евтино.

Тези, които разчитат на по-големи отстъпки в цените, могат да се ориентират към дните след 6 септември, когато търсенето на туристически услуги намалява. В края на септември ще е най-евтино по-морето, но ще поскъпнат пакетите за спа хотелите.

Снимка: bTV

Всички, които още не се резервирали почивката си обаче, могат да се окажат неприятно изненадани, тъй като местата в много от хотелите с 4 и 5 звезди у нас са 100% продадени.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии