Код жълто за много високи температури до 38 градуса важи и днес за по-голямата част от страната.

Екстремална е опасността от пожари днес в Западна България. И следобед ще се задържи предимно слънчево, но ще има и увелечения на облачността. Към края на деня и през нощта места с краткотрайни валежи и гръмотевични бури ще има в северозападната половина на страната. И вятърът ще се усилва.
Снимка: НИМХ - БАН
Температурите през следващите часове в по-голямата част на страната ще достигнат 33 - 38 градуса.

В планината днес до края на деня и утре няма да бъде подходящо за продължителни преходи. Макар и със слънчеви часове ще има и увеличения на облачността и места с краткотрайни валежи и гръмотевични бури. Вятърът също ще се усилва. Ако сте в планината, за разходка избирайте местности, където бързо можете да намерите подслон в случай на буря. Предстои и понижение на температурите.

Утре по-ниски ще бъдат температурите в северозападните райони.

Снимка: НИМХ - БАН
В Източна и Югоизточна България все още ще остане горещо, с код жълто за високи температури до 35 - 38 градуса. В Северна България кодът е за силен и бурен вятър.

Екстремална пожарна опасност утре има в източната половина на страната.

Утре до обяд ще превали на места, главно в Северозападна България, а след пладне и на други места в страната.
През втората половина на деня в Източна България ще има условия за гръмотевични бури, има и вероятност и за градушки. Максималните температури ще са в широки граници: от 25°-26° в северозападните райони, до 36°-38° в Югоизточна България.
Снимка: НИМХ - БАН
Прохладно и предимно слънчево време ни очаква през новата седмица.