Вечерта в Северозападна България, високите полета и в планините ще вали сняг, в останалата част от страната дъжд, но до сутринта с преминаващия студен атмосферен фронт вятърът в цялата страна ще стане от запад-северозапад, умерен и силен и ще нахлува студен въздух. В почти цяла Северна България дъждът ще премине в сняг. В югоизточната половина от страната ще продължи да вали дъжд. В Дунавската равнина и Западна България ще се образува нова снежна покривка. Температурите сутринта са между -5° и 0°, в югоизточната част от страната - до 8°-10°.

През утрешния ден ще бъде твърде ветровито, в почти цялата страна с пулсиращ западен-северозападен вятър, достигащ на моменти 20-25 м/сек. До обяд все още в източните райони ще превалява дъжд, из Дунавската равнина сняг, но след обяд преваляванията ще престанат, а в югозападната част от страната ще има и разкъсвания на облачността. Сутрешните температури ще са максималните за деня, като през деня ще се понижават, привечер в Западна България до -7°,-8°, а по Черноморието малко под 0°-та.

Във вторник вятърът ще отслабне - в по-голямата част от страната ще бъде до умерен от северозапад, а в Източна България ще бъде умерен до силен от север-североизток. С него ще продължи да нахлува студен въздух и температурите ще се понижат още - и дневните ще остават отрицателни. Облачността ще се задържи предимно значителна, с по-значителни разкъсвания и временни намаления над Западна България.

В сряда и четвъртък ще бъде още по-студено, минималните температури на места в северозападната половина от страната ще са около и под минус 15°. Над Северна България ще има разкъсана облачност до слънчево време. Над южните райони ще има по-значителни увеличения на облачността, на отделни места и слаби превалявания от сняг. В петък вятърът ще стане от запад и дневните температури ще се повишат слабо. Облачността ще е променлива, често значителна, без валежи.