Буквално минути, след като обвиняемият бизнесмен Пламен Бобоков показа в ефира на bTV чатове, за които твърди, че са с премиера Бойко Борисов, прокуратурата разпространи чрез пресцентъра си и други негови онлайн разговори – с потребител Prezident – Rumen Radev и с друг на име Desi Radeva*.

На скрийншотите се вижда следното съобщение от 29 септември м.г., изпратено от Бобоков: „Привет от Монровия! Сенатът гласува вчера нашата концесия и Приста Порт е вече официален концесионер на пристанище Бюкянън в следващите 25 години!......Президент Джордж Уеа много би се радвал да се види и запознае с теб! Ето защо е необходимо и сериозно назначаване на посланик в Нигерия с акредитация в Либерия! Успех на предстоящия голям форум в Ню Йорк и огромни благодарности за подкрепата! Пратил съм координатите, ако има нужда от нещо съм на линия 24/7!“.

Има и друга комуникация между двамата, но тя е заличена на скрийншотите и се виждат само дати, като всичките са през 2019 г. и 2020 г.

Показана е и извадка от програма за четене на есемеси от устройството, на която се вижда, че с Desi Radeva* са обменяни съобщения през март 2019 г.

„Горното се публикува и с оглед поредно изнасяне на неверни твърдения в ефира на национална телевизия“, отбелязват от държавното обвинение.