И обходният маршрут Ямбол – Средец – Бургас е затворен
250 души са били евакуирани от закъсалите в снега автомобили в Бургаско
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    1
Затворен обходен маршрут
Снимка: bTV

Обходният маршрут Ямбол – с. Камчия – Средец – Бургас временно е затворен, съобщи пресцентърът на МВР. Причината са аварирали три тира край село Саранско и пет тира в района на село Войника.

Според aгенция „Пътна инфраструктура” (АПИ) пътят е затворен заради инцидент с четири автомобила, който са изпреварили снегопочистващата техника и са аварирали в преспите.

Единственият отворен обходен маршрут е по път II-79 Елхово – Бургас. Пътят е със слаба видимост, поради лоши атмосферни условия и не се препоръчва за преминаване.

АПИ препоръчва на всички шофьори да отложат пътуването си за и от Бургас.

От агенцията обаче съобщиха, че АМ „Тракия” е частично отворена – от Карнобат, в посока София.

Ограничено е движението на тежкотоварни автомобили над 10 т по всички пътища от републиканската пътна мрежа на територията на област Бургас.

От пожарната в Бургас съобщават, че са помогнали за евакуирането на общо около 250 човека, които са настанени в близките достъпни населени места.

Областният управител на Бургас е разпоредил БЧК да осигури храна и напитки на нуждаещите се хора, а военно формирование при нужда да доставят горива.

Пробиха снежната блокада при АйтосКакто виждаш какво е, защо тръгваш? Ей там ще спре и ще почне да звъни и да вика: „Бедствам!”, коментира премиерът поведението на някои шофьори

В амфибия са прехвърлени 9 души на хемодиализа. Те са транспортирани към разклона за с. Миролюбово и последващ транспорт към Бургас.

В област Шумен е въведена забрана за движение на автомобили над 12 т.

В област Варна са затворени за движение пътят Провадия – Дългопол до границата с Бургаска област, пътят Суворово – Ветрино и стария път Нови пазар – Ветрино.

Област Добрич пътищата са отворени за движение, с изключение на Добрич – Албена.

Тежка е обстановката в Бургаско, Варненско, Шуменско и ДобричкоНай-сериозна продължава да е ситуацията на пътя Карнобат и Айтос
  • 0
    1
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре