В следобедните часове ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и главно в източната половина от страната и планинските райони на Западна България ще има валежи и гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури - между 25° и 31°.

През нощта ще преобладава ясно време. Утре ще бъде предимно слънчево, с разкъсана висока облачност. Ще бъде почти тихо. След обяд ще се развива купеста облачност и на отделни места в планините ще превали.

Максималните температури ще бъдат между 26° и 31°. Привечер от запад ще започне по-съществено увеличение на облачността и през нощта срещу четвъртък на много места, главно в Северозападна България ще има валежи от дъжд, придружени с гръмотевици.

През втората половина от седмицата въздушната маса над страната ще бъде неустойчива. Ще се развива мощна купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места в страната ще бъде с чести превалявания, придружени с гръмотевични бури, по-интензивни и значителни по количество главно в следобедните часове и до полунощ.

Ще има градушки. Температурите ще се понижат с 3-4 градуса.