Днес облачността ще е променлива, по-често значителна, с повече слънчеви часове преди обяд над Западна България. На много места, главно в южните райони от страната, ще превали краткотрайно. След обяд и ще прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Максималните  температури ще са между 22°  и 27°.

По Черноморието облачността ще е значителна, но ще бъде почти без валежи. Преди обяд ще духа до умерен вятър от северозапад, но по късно през деня ще отслабне. Максималните температури ще са 25°  - 26°, температурата на морската вода е 21°  - 23°. Вълнението на морето ще е 2 – 3 бала.

В планините ще бъде предимно облачно, с валежи от дъжд, значителни в Рило-Родопския масив. След обяд е възможно и да прегърми. Ще духа умерен до силен вятър от север-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 15°, на 2000 метра - около 10°.

Снимка: bTV

И през последните два дни от юни температурите ще се задържат по-ниски от обичайните. Облачността над страната ще е значителна и на много места, главно в Западна и Централна България ще има валежи, в часовете около и след обяд придружени с гръмотевици. Има условия за значителни количества дъжд. Ще духа слаб до умерен северен вятър. Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 22° и 27°.

Снимка: bTV

В началото на юли над по-голямата част от страната ще се задържи предимно облачно и на много места ще има валежи. Ще се усили вятърът от североизток. Ще се задържи хладно. В четвъртък облачността ще се разкъса и ще намалее и над по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време. Температурите слабо ще се повишат. В петък отново ще се създадат условия за превалявания. Ще се усили вятърът от североизток.