И днес доброволци, полиция и служители на горското стопанство продължават да издирват 16-годишния Кристиян, който блъсна туристи с автомобил край Триград и избяга.

До момента са обходени всички гори около града, но момчето не е намерено. Снощи в търсенето са се включили и полицаи с термокамери.

„Всички сме отчаяни, цяла нощ го търсим – нито следа от него”, каза кметът на Триград Цветан Славков. По думите му момчето е достатъчно хитро, за да успее да оцелее в гората.

„Претърсихме всички колиби в радиус от 20 км, никъде не намерихме следи от човешко присъствие. То няма откъде да си набави храна по тези колиби и вече сериозно се притесняваме за живота му”, допълва Славков.

Днес зоната за претърсване ще бъде още по-голяма, като ще се включат и служители на горското стопанство. Теренът е много труден за търсене заради гъстите гори и стръмни местности.

Издирващите наблюдават всички водоизточници в района с надеждата, че заради топлото време момчето ще потърси вода.

Според местни хора, които познават Кристиян, той изживява много голям стрес заради стореното от него. Вчера в гората бяха разлепени и листовки с актуалната информация на пострадалите с надеждата, че Кристиян ще ги види и ще се предаде в полицията, като разбере, че инцидентът се е разминал без жертви.

Според закона момчето ще получи или пробация или условна присъда. Родителите на Кристиян пък ще бъдат глобени заради това, че е взел колата им и я е карал без книжка.