„Хората много сериозно са загрижени, защото виждат, че колективната българска власт движи страната ни към периферията на Европейския съюз”, смята лидерът на „Да, България” Христо Иванов.

По думите му точно това е причината избирателите да гласуват за по-малкото зло в лицето на Бойко Борисов и ГЕРБ. „Когато кариерата ти започне с цветя на паметника на Тодор Живков, репликата ти за демокрацията има този контекст”, каза Иванов по адрес на лидерът на БСП Корнелия Нинова.

„Хората в България могат да имат всякакво отношение към Русия, но те знаят едно – 2 млн. българи, много от тях имат семейства тук, в момента са в Западна Европа. Тези връзки не могат да си позволят да ги загубят”, категоричен е Христо Иванов.

„В този парламент е представено само старото. В него няма никакъв потенциал за промените, които са необходими на обществото ни. Не можем да очакваме Брюксел да се грижи в България да има законност, демокрация и сигурност”, каза още Иванов.

За разделението в дясно лидерът на „Да, България” каза, че още след протестите #ДАНСwithme през 2013 г. е трябвало да бъде впрегната силата на хората в единен политически проект. „Това, което се направи беше една конюнктурна коалиция Реформаторски блок, която се разпадна веднага след скандали и истерии и това остави лошо усещане към такова коалиране”, каза още Иванов.

„Моята дълбока вяра е, че ние трябва да продължим по този път, ще работя за това демократичната общност да бъде обединена, нашият път е общ”, каза Иванов.