Христо Иванов: Борисов се опита да се разграничи от Пеевски и от Цеко Минев
Ще нарека това, което виждаме от вчера, ефекта „Магнитски”, каза лидерът на „Да, България”
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 1
  • 6
    4
Христо Иванов
Снимка: БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов се опита да се разграничи от Делян Пеевски и от Цеко Минев в интервюто си в „Питай премиера” по bTV. Това каза в предаването „Лице в лице” лидерът на „Да, България” Христо Иванов.

„Ще нарека това, което виждаме от вчера, ефекта „Магнитски”. Очевидно е, че нашите играчи на публичния и не толкова публичния терен започват силно да се изнервят от очакването, че може на някого от тях да му бъдат наложени санкции върху негови явни и не толкова явни активи, компании, лица и вложения у нас и в чужбина”, подчерта Христо Иванов.

Бойко Борисов: Ако Румен Радев има данни за мой бизнес с Пеевски, да сезира прокуратуратаМинистър-председателят определи думите на президента като "вероломно нападение без никакъв повод".

„Това въздействие обяснява една цяла поредица от доста резки движения, които наблюдаваме, например очевидно е, че ситуацията около Първа инвестиционна банка и Общинска банка е свързана с подобни очаквания”, допълни лидерът на „Да, България”.

„Имаме с години натрупвани въпроси, на които не се отговаря, защото нямаме работещи институции, защото прокуратурата не си върши работата, защото това е онзи инструмент, който може да се бори с корупцията. Дългогодишно не си върши работата и банковият надзор в БНБ. Комбинацията от тези два фактора създаде КТБ, събарянето на КТБ се случи също при извръщане на лицата на институциите. Сега се разграбва КТБ, включително с извънредно законодателство”, заяви още Христо Иванов.

Румен Радев пита: Има ли премиерът общи бизнес интереси с Делян Пеевски?Президентът призова Бойко Борисов да не бъде "домакинът, който разнася шербет", а да постави на Ердоган важни въпроси

Той беше категоричен, че няма нищо общо с поканата на евродепутата от „Зелените” Ска Келер у нас и партията му не стои зад протестите за Пирин. „Г-жа Келер е тук по официална покана на партия „Зелените”, тя е европейски депутат. Аз няма нужда да я каня, нямам общо с нейното посещение, дори не съм се срещал с нея”, подчерта Христо Иванов.

Ска Келер за позицията на НФСБ: Тези думи са неподходящи за вицепремиерОт позицията на НФСБ се разграничи и Министерският съвет

„Борисов много точно идентифицира кой стои зад тези протести – Цеко Минев, от когото той най-накрая реши да се разграничи и да се прави, както по отношение на Пеевски, че няма нищо общо с него. Всъщност кариерата на Борисов е абсолютно неразделно свързана и с цеко Минев, и с Пеевски. В момента именно под въздействие на притеснението какво ще решат американците, Борисов се опитва да се разграничи от тези две лица”, каза още Христо Иванов.

  • 6
    4
Още по темата
1 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре