Хотелиери протестираха срещу закриването на пожарната в Пампорово
В зимния сезон имаме над 15 хиляди легла в комплекса, което е голям риск в случай на инцидент, посочиха
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 1
    0
Пампорово
Снимка: bTV

Хотелиери протестираха срещу закриването на пожарната в курорта Пампорово.

„Силно се надяваме, че правителството в лицето на г-н Бойко Борисов ще вземат правилното решение и ще спрат тази идея, която наистина е безумна. Това е национален курорт, с национално значение и няма как тук да се създава частна пожарна. Това просто е решение на хора, които стоят в кабинета, написали една наредба с някакви изисквания, без да са се сблъскали с действителността, с реалността какво се случва тука на място“, коментира кметът на Община Чепеларе Славка Чакърова.

МВР ще закрива противопожарни службиОгнеборците ще пренасочват към райони, където има нужда от тях, обясни вътрешният министър

Екатерина Дафовска, която притежава хотел в Пампорово, посочи, че закриването на пожарната ще доведе до голяма несигурност.

В зимния сезон имаме над 15 хиляди легла в комплекса, което е голям риск в случай на инцидент, добави Николай Рагин, собственик на апартаменти в курорта.

Николай Николов: С прегрупирането на пожарните служби, времето за реакция ще се увеличиИ сега имаме села, които ги стигаме след 30-тата минута. Времето ще се увеличи между 7 и 12 минути за конкретното населено място, смята той

Общинари и хотелиери ще изготвят протестно писмо, което ще изпратят до министъра на вътрешните работи и до министъра на туризма.

  • 1
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре