Днес облачността ще е по-често значителна, със слаби превалявания от дъжд.  Ще духа до умерен западен, в източните райони - до силен северен вятър. Максимални температури ще са между 21° и 26°.

Над Черноморието облачността ще е променлива. Ще духа умерен, временно и силен северен вятър. Максималните температури  ще са 25-27°. Температурата на морската вода е 21-24°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините ще преобладава облачно, по билата и върховете – често и мъгливо време. Ще има превалявания от дъжд, по най-високите върхове на Рила и Пирин – от сняг. В следобедните часове е възможно на места и да прегърми. Вятърът ще отслабне и ще е умерен от северната четвърт. Максимална температура на височина 1200 метра ще е около 16°, на 2000 метра – около 8°.

Снимка: bTV

През следващото денонощие съществена промяна на синоптичната обстановка над страната не се очаква. Облачността ще е значителна, с повече слънчеви часове преди обяд над Западна България. На много места, главно в южните райони от страната, ще превали краткотрайно. След обяд и ще прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Ще остане хладно за края на юни с максимални  температури между 22°  и 27°.

И през последните два дни от юни температурите ще се задържат по-ниски от обичайните. Облачността над страната ще е значителна и на много места, главно в Западна и Централна България ще има валежи, в часовете около и след обяд придружени с гръмотевици. Има условия за значителни количества дъжд. Ще духа слаб до умерен северен вятър. Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 22° и 27°.

Снимка: bTV

В началото на юли над по-голямата част от страната ще се задържи предимно облачно и на много места ще има валежи. Ще се усили вятърът от североизток. Ще се задържи хладно. В четвъртък облачността ще се разкъса и ще намалее и над по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време. Температурите слабо ще се повишат.