Хитрино почита паметта на жертвите на взрива
В селото днес ще има курбан за загиналите при инцидента
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    1
Хитрино
Снимка: bTV

Хитрино почита паметта на жертвите на експлозията след дерайлиране на цистерни с пропилен преди малко повече от година. 7 души загинаха при трагичния инцидент.

Взривът в Хитрино: Седем загинали, 29 ранени (СНИМКИ и ВИДЕО)Влаковата композиция, която дерайлира и избухна, се е състояла от общо 26 цистерни, три от които са превозвали пропан-бутан, 20 – с пропилен, а три са били празни

В селото днес ще има курбан по християнски и мюсюлмански обичай в памет на починалите. На церемонията ще присъства и шефът на пожарната главен комисар Николай Николов.

Селото бавно се възстановява след трагедията.

Неждет Мурад е един от първите доброволци, пристигнали в Хитрино минути след газовия взрив, за да помагат. Той е част от местната организация на БЧК вече 18 години и казва, че не е виждал по голям ужас в живота си. „Видяхме срутената къща на баба Шерифе и като знаехме, че тя е неподвижна и няма как да излезе… Къщата беше руини, дървеният материал, който стърчеше от всякъде, гореше, а бабата беше под камъните”, разказва мъжът.

Николай Цачев е останал без дом след взрива. Претърпява няколко операции на ставите и сега се възстановява. Строежът на новата му къща още не е започнал, защото мъжът има проблем с намирането на нотариален акт за дома си. В момента Николай е настанен в дом за стари хора, където ще изчака строителството на новия му дом.

Раната „Хитрино”: Ще получат ли всички нов дом преди празниците? (ОБЗОР)С парите от дарения и държавни помощи се помага на 320 от общо 370 домакинства в селото

Малко повече от година след взрива възстановяването на Хитрино си остава най-важният въпрос за жителите му.

  • 0
    1
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре